Orijentiring poligon Avala

Orijentiring poligon je specifično dizajniran teren koji se koristi za trening i vežbanje orijentiring veština. Orijentiring poligon pruža trkačima idealno okruženje za vežbanje i poboljšanje svojih veština u orijentaciji, brzini donošenja odluka i snalaženju na nepoznatom terenu.
Kroz vežbanje na orijentiring poligonu, takmičari mogu unaprediti svoju sposobnost orijentacije, procene rastojanja i brzine, kao i razviti strategiju za efikasno prelaženje staze. 
Orijentiring poligon je izuzetno koristan za sve, od početnika koji se tek upoznaju sa sportom orijentiringa, do iskusnih takmičara koji žele da unaprede svoje veštine i taktike. Trening na poligonu pomaže takmičarima da postanu samouvereniji i efikasniji u trkama, kako na poligonu, tako i na takmičarskim stazama.

Mobirise Website Builder

Kako bi smo približili orijentiring sport široj populaciji u našoj zemlji i našem gradu, došli smo na ideju da napravimo orijentiring poligon na Avali sa stalnim kontrolama, nešto što već postoji u mnogim zemljama u svetu.
Postavili smo 20 stalnih kontrola (uključujući start i cilj), a u nekom narednom periodu planiram da dodamo još kontrola.
Ovih 20 stalnih kontrola, omogućavaju nesmetano vežbanje - treniranje orijentiringa na kraćim i srednjim distancama.
Trenutno je na raspolaganju 5 staza, koje su odštampane na nepromočivom papiru formata A5. Razmera karata je 1:10.000.
Karte su dostupne u restoranu "Čarapićev brest" po ceni od 200 dinara po komadu.

Voždovačka orijentiring liga
Banat Open
Avala trail race

Offline Website Software