Voždovačka Orijentiring Liga 2023


Voždovačka orijentiring liga (VOL) pre svega je usmerena na promociju orijentiringa u Beogradu,
a posebno na teritoriji opštine Voždovac.
Sa druge strane, ostali ciljevi lige su pronalaženje sponzora, proširenje baze orijentiring karata, podizanje organizacije orijentiring takmičenja na viši nivo, kao i nagrađivanje najboljih u našem sportu.
Za razliku od prvog izdanja lige, VOL će se u 2023. godini sastojati od 4 kola koja će biti organizovana u prvom delu sezone s obzirom da u drugom delu imamo još 2 klupska projekta – Banat Open, orijentiring takmičenje u Deliblatskoj peščari i Kup Avale, orijentiring takmičenje sa novim delom karte Avale. Tri od 4 kola će imati novu, kvalitetnu orijentiring kartu, dok će finalna trka – urbana srednja, kombinovati kartu sa “WRE“ trka iz 2022. i 2023. godine.
Nagrade: robne nagrade, nagrade u vidu startnina na orijentiring i neorijentiring takmičenjima i kampovima, kao i novčane nagrade za seniore i seniorke. Nagrade će biti obezbeđene od strane sponzora i našeg kluba - Planinarskog društva Avala, a uručene na proglašenju koje će se održati na prvom danu Banat Open-a, odnosno u subotu 14.10.2023. (uslov za dobijanje nagrada u ukupnom plasmanu je da takmičar/ka nastupi na minimum 3 od 4 kola VOL)

Kolo 1

Prvo kolo lige održaće se 12.03.2023. u naselju Stepa Stepanović. 

Mobirise Website Builder
Kolo 2

Drugo kolo Voždovačke orijentiring lige održaće se na terenima Medak 2 - sever. Trka će se održati 09.04.2023. Ova trka se ujedno boduje kao trka za Svetsku rang listu (WRE).

Mobirise Website Builder
Kolo 3 i 4

Treće kolo Voždovačke orijentiring lige održaće se na terenima Medak 3 - zapad 04.06.2023. Ova trka će ujedno biti i Kadetsko prvenstvo Beograda u orijentiringu.

Četvrto kolo Voždovačke orijentiring lige održaće se takođe 04.06.2023. godine na terenima Medak 2 (spojene karte sa takmičenja iz 2022. godine i takmičenja iz 2023. godine).

Mobirise Website Builder

Podeli!

Voždovačka orijentiring liga
Banat Open
Avala trail race

Website Builder Software